Kinoa Ve Balzamikli Somon Salatası

Evde yemek pişirmeyenler, hep aynı iki bahaneye sığınır: 1) Hiç zamanım yok. 2) Nasıl yapılacağını bilmiyorum. Bu iki klişeye de hoşçakal demenin zamanı geldi! Günde 12 saat çalışsanız dahi, bu tarifi evde rahatlıkla yapabilirsiniz. Pişirmesi kolay, zaman almayan ve ilk denemede bile mükemmel sonuç alacağınız bir somon yemeği… İşe bir yerden başlamak lazım, öyle değil mi?

1 Porsiyon İçin Malzemeler
170 gr somon fileto (derisiz, tercihen deniz somonu)
Tuz, karabiber
1 yemek kaşığı light balzamik salata sosu
1 yemek kaşığı balzamik sirke
3 bardak taze ıspanak yaprağı, doğranmış
¾ bardak pişirilmiş kinoa

Yapılışı
1. Somonu tuz ve karabiberle tatlandırın. Orta ateşte yanan ocağın üstüne yapışmaz bir tavayı yerleştirin. Somonu tavaya koyun. Ne kadar pişmesini istediğinize de bağlı olarak, tercihen 2-3 dakika, her iki tarafı da kızartın (eğer somonun yüzeyi fazla kahverengileştiyse ocağın altını kısın. İdeal olan, somonun orta kısmının yarı saydam kalmasıdır).
2. Diğer yandan, balzamik salata sosunu sirke ile karıştırın.
3. Doğranmış ıspanağı, derin olmayan büyük bir kaseye yerleştirin. Üzerine kinoa ve somonu koyun. Son olarak, somonlu salatanın üzerine daha önce hazırladığınız sosu gezdirin.

1 Porsiyondaki Besin Değerleri
Kalori:
543
Protein: 42g
Yağ: 23g
Karbonhidrat: 40g

Yorumlar

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir